Coworking Space: 6 λόγοι για να το επιλέξεις

Coworking Space: 6 λόγοι για να το επιλέξεις

Το coworking space δεν είναι ένας όρος που εμφανίστηκε πρόσφατα. Η συγκεκριμένη τάση επικρατεί εδώ και μερικά χρόνια και φαίνεται πως θα συνεχίσει, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας νόρμας σε ό,τι αφορά την εργασία. Οι συγκεκριμένοι χώροιολοένα και αυξάνονται, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάπτυξή τους θα συνεχίσει και μετά το πέρας της πανδημίας.

Γιατί, όμως, έχουν γίνει τόσο διαδεδομένοι; Για ποιον λόγο θα σας προτείναμε να τους σκεφτείτε ως επιλογή για να γίνουν τα νέα περιβάλλοντα εργασίας σας;

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε, επιλέγοντας ένα coworking space.

Τα οφέλη ενός coworking space

1. Μια κοινότητα ανθρώπων

Τα περισσότερα coworking spaces προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινότητες. Όχι να προσφέρουν μόνο επιπλωμένα γραφεία και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για να εργαστούν οι χρήστες τους αποτελεσματικά. Δίνουν μεγάλη βάση στην άνθιση των συνεργασιών, γι’ αυτό και οργανώνουν events, προωθώντας τις συναντήσεις μεταξύ των μελών της κοινότητας που επιχειρούν να χτίσουν.

Στόχος είναι να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία που να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των πελατών τους. Σε ένα coworking space θα είστε, λοιπόν, μέλος μιας τέτοιας κοινότητας. Ομολογουμένως, αυτό θα αποτελέσει και μια ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με την απομόνωση που συνόδευσε την πανδημία. 

2. Δικτύωση

Η δικτύωση με άλλους επαγγελματίες του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται κανείς είναι πολύ σημαντική. Ειδικά για τις νεοφυείς, μικρές επιχειρήσεις. Πέρα από το ότι θα αισθάνεστε μέλος μιας κοινότητας, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να δικτυωθείτε με επαγγελματίες του χώρου σας ή ακόμη και με ανθρώπους που έχουν εντελώς διαφορετικό επάγγελμα από το δικό σας. Θα εμπνευστείτε, θα μάθετε, αλλά θα μεταδώσετε και τις δικές σας γνώσεις. Coworking Space: 6 λόγοι για να το επιλέξεις

3. Προσφέρει ευελιξία

Ένα coworking space προσφέρει σημαντική ευελιξία στους χρήστες του. Αν έχετε μόλις ιδρύσει τη δική σας επιχείρηση και δεν μπορείτε να υποστηρίξετε τα έξοδα ενός γραφείου ή αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας και δεν σας συμφέρει να έχετε τον δικό σας χώρο, αυτή είναι η καλύτερη λύση για εσάς.

Μπορείτε να κάνετε ευέλικτα συμβόλαια και να μισθώσετε το χώρο που χρειάζεστε για όσο τον χρειάζεστε. Στο κομμάτι της ευελιξίας εμπίπτει και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να εργαστείτε απαραίτητα με άλλους. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά serviced offices ως επιλογή, στα οποία μπορείτε να εργάζεστε είτε μόνοι σας είτε μόνο με τους συνεργάτες σας.

4. Φορολογική έδρα

Ένας τέτοιος χώρος μπορεί να λειτουργήσει ως η φορολογική έδρα της επιχείρησής σας, αν είστε, για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας που δεν μπορεί να διατηρεί φορολογική έδρα στο σπίτι του. Αλλά και να αποτελέσει την επαγγελματική της διεύθυνση συνήθως σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης.

Έτσι, θα παρουσιάζετε μια επαγγελματική εικόνα στους συνεργάτες και τους πελάτες σας. Παράλληλα, θα μπορείτε να κάνετε τα meeting σας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κάτι που επίσης θα σας βοηθήσει να κάνετε καλή εντύπωση.

5. Μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Τα coworking spaces είναι χώροι σχεδιασμένοι με γνώμονα την μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αν αναρωτιέστε κατά πόσο η εμπειρία είναι ίδια με το να εργάζεστε από το σπίτι, η προφανής απάντηση είναι πως φυσικά και δεν είναι. Στο σπίτι υπάρχουν πάντα πολλά πράγματα που μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή.

Τουναντίον, ένα coworking space αποτελεί ένα δομημένο περιβάλλον· ένα γραφείο. Ακόμη και αν εκπέμπει μια οικεία ατμόσφαιρα. Η όμορφη διακόσμηση, το φυσικό φως, τα φυτά και τα άνετα έπιπλα είναι επίσης στοιχεία που προάγουν την παραγωγικότητα και που συνήθως θα βρείτε σε coworking spaces. Την ίδια επίδραση έχει και η συνεργασία με άλλους επαγγελματίες.

6. Εξ αποστάσεως εργασία για όσους ταξιδεύουν

Ένας τέτοιος χώρος διευκολύνει σημαντικά την εξ αποστάσεως εργασία για τους εργαζόμενους που ταξιδεύουν για τη δουλειά τους. Οι digital nomads είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Πέραν του ότι οι χώροι βρίσκονται συνήθως σε κεντρικά σημεία στις πόλεις, προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εργαζόμενοι έχουν την ασφάλεια ότι θα έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, γρήγορο ίντερνετ και ένα πολύ πιο οργανωμένο περιβάλλον που θα είναι πιο κατάλληλο για εργασία σε σχέση με μια καφετέρια, για παράδειγμα.

Καταλήγοντας, αυτά είναι μερικά από τα βασικά οφέλη ενός coworking space. Αξίζει να κάνετε την επιλογή; Σίγουρα ναι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Close
workspot white logo

CoWorking Space όπως θα έπρεπε να είναι!

Συνεργασία & Networking! Ένα coworking space είναι ο ορισμός της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης και της επιθυμίας να προοδεύσουμε μαζί.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας